Richard Carapaz a jeho LAB71 SuperSix EVO

Bike check: Vedoucí závodník Tour de France Richard Carapaz a jeho LAB71 SuperSix EVO

Olympijský šampion ozdobil své zlaté Cannondale žlutými akcenty na oslavu svého žlutáho trikotu 2. července 2024

Richard Carapaz dnes vjede do Alp na svém zlatém Cannondale LAB71 SuperSix EVO, označujícím jeho vedení na Tour de France speciálními žlutými prvky, které odpovídají jeho maillot jaune. Současný olympijský šampion upřednostňuje elegantní zlatý rám s třpytkami, který pro něj Cannondale postavil na památku jeho zlaté medaile, a doplnil ho žlutou omotávkou řídítek od Prologo a žlutým Wahoo ELEMNT Bolt, pro svůj debut ve žlutém dresu. Richie rád mluví nejhlasitěji svýma nohama.

K tomu mu inženýři z Cannondale postavili dokonalé závodní kolo. Jeho lehká konstrukce je vytvořena pro vzestup do Alp a svižné zatáčení při 100 km/h na klikatých sjezdech. Testování v aerodynamickém tunelu ukazuje, že jeho aerodynamika je konkurenceschopná s nejvíce aerodynamickými koly na trhu. Hladké na silnici a neuvěřitelně tuhé, takže Richie může do něj vkládat všechny síly při sprintu a vystřelit ze zatáček a směrem k cílovým čarám před balíkem.

 

Kola Vision Metron 45 SL poskytují dokonalou rovnováhu mezi nízkou hmotností a aerodynamickým výkonem pro rozmanitý terén Tour de France. Richie je používá s tubeless pneumatikami Vittoria Corsa Pro pro jejich neporovnatelně nízký valivý odpor a přilnavost v zatáčkách.

Sedlo Prologo Scratch M5 ho udržuje v pohodlí na dlouhých etapách a zajišťuje, že neztrácí energii při šlapání. Připíná se do pedálů Wahoo SPEEDPLAY AERO, které kromě aerodynamických výhod umožňují neuvěřitelnou přesnost nastavení zarážek a poskytují nejlepší průjezdnost v zatáčkách.

Pro hory Richie používá kazetu 11-32 s převodníky 54t-40t FSA namontovanými na klikách FSA K-Force, takže má celý rozsah převodů pro výstupy do kopců a útoky při sjezdech, přeměňující jeho sílu na rychlost.

Až přijde čas a útoky začnou, uchopí spodní část řídítek MOMOdesign karbonových řídítek a dá všechno do obrany svého žlutého dresu během první etapy Tour de France 2024 v Alpách. Sledujte velmi speciální kolo na Col du Galibier.

Níže jsou uvedeny kompletní specifikace kola Cannondale LAB71 SuperSix EVO Richarda Carapaze.

Richard Carapaz’s Cannondale LAB71 SuperSix EVO

Frameset

51cm Cannondale LAB71 SuperSix EVO

Seatpost

69.3cm saddle height / 6.8 cm setback

Cockpit

Cannondale x MOMODesign SystemBar R-One 120mm / 380mm

Handlebar tape

Prologo

Saddle

Prologo Scratch M5 CPC 140

Pedals

Wahoo SPEEDPLAY AERO

Crankset

167.5 mm FSA Powerbox K-Force Team Edition

Chainrings

FSA 54/40

Groupset

Shimano DURA-ACE Di2

Wheels

Vision Metron 45 SL

Tires

28mm Vittoria Corsa Pro

Computer

Wahoo ELEMNT Bolt

×

Splátková kalkulačka ESSOX

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.